pophone messenger
Készpénz vagy Bankkártya?

Készpénz vagy Bankkártya?

2020-05-19

Voltatok már úgy, hogy nem volt nálatok készpénz, és csak a kasszánál - miután kipakoltátok a dugig rakott kosarat - szóltak, hogy nem lehet kártyával fizetni?


A minap történt velem, hogy gumikesztyűért álltam sorba az egyik kecskeméti háztartási bolt előtt, ahogy azt kell, az emberek 2 méter távolságban egymástól, és az üzletben is maximum 1 vevő egyszerre is teljesült.

10-15 perc sorban állás után én következtem, és a 100 db-os családi kiszerelésű gumikesztyűs dobozt levéve a polcról, máris a kasszánál voltam.

Jeleztem, hogy kártyával szeretnék fizetni.

Erre a kijelentésemre a kasszánál álló hölgy tájékoztatott, hogy náluk csak készpénzzel lehet fizetni, semmi mással. Amikor érdeklődve kérdeztem, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt miért nincs bankkártyás terminál, erre csak annyi volt a válasza: „Nem rajtunk múlik…”

Ebből a válaszból éreztem, hogy nem én vagyok az első, és nem is az utolsó, aki szóvá fogja tenni, hiszen köztudott, hogy a készpénz jelen vírusos időszakban mennyire fertőzés veszélyes.

A 100db-os kiszerelés 5.000,- Ft-ba került, amit ott hagytam, mivel nem volt nálam készpénz.

A bolt ettől még biztos nem megy csődbe - látva az üzlet előtt álló kígyózó sort-, de engem elveszítettek, mint potenciális vásárlót.

Mi nem szeretnénk, ha az irodánkból, weboldalunkról rossz szájízzel távoznátok, ezért is tudtok többféle fizetési opció közül választani, lehet nálunk bankkártyával, átutalással, online felületen keresztül, és az országban egyedülálló módon a mi autósiskolánkban még Edenred utalvánnyal és kártyával is fizetni.

És hogy ezek mennyire váltak be, mi sem bizonyítja jobban, hogy ma már szívesebben fizettek bank –és Edenred kártyával, ami megerősíti azt az álláspontunkat, miszerint a készpénzfizetés korának hamarosan vége…