A vezetések, és a vizsgáztatás újraindulásáról beszélgettünk a Gong Rádióban

A vezetések, és a vizsgáztatás újraindulásáról beszélgettünk a Gong Rádióban

2021-04-28

Témák, amikről Faragó Mikivel beszélgettünk a Gong rádióban:

  1. Újraindultak a vizsgák, és a gyakorlati oktatások
  2. A leggyakoribb hibák, amiket a tanuló elkövet a forgalmi vizsgán
  3. Turbó körforgalom - gyakorlati tippek, jó tanácsok
  4. Változik a motoros vizsgáztatás követelmény rendszere
  5. Szigorítják a jogosítvány nélkül vezetők büntetését 


Faragó Mikivel, a Gong rádió műsorvezetőjével az alábbi témákat boncolgatjuk:

2021.03.08.-tól bevezetett korlátozó intézkedések érintették az autósiskolákat is, nem lehetett ügyfélszolgálat, sem oktatni, vizsgázni nem lehetett. 04.19.-től újraindult az élet, újra szervezhetőek a vizsgák, oktatások.

Összeszedtünk pár gyakorlati példát azokra a hibákra, amit leggyakrabban követnek el a diákok a forgalmi vizsga során.  Egyre több turbó körforgalommal találkozhatsz, erről is beszélgettünk a műsorban, amit itt hallgathatsz meg:

 

 

AszuCar Autósiskola · Rádiós beszélgetés_Újraindultak a vizsgáztatások, leggyakoribb hibák a forgalmi vizsgán
 
 
 

Változik a motoros képzés is, ezentúl nehezebb lesz motoros jogsit szerzeni, ugyanis a tematikába beépítésre kerültek vezetéstechnikai elemek is, amit a rutinvizsgán végre kell hajtani. Ez nem jelent feltétlen rosszat, hiszen ezáltal mélyebb ismeretekre tehet szeret az, aki jogosítványt szeretne szerezni.

A Magyar Állam törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a jogosítvány nélkül vezetők büntetésének szigorítására, ezentúl, aki így vezet, nem szabálysértést, hanem büncselekményt követ el. Ha valakinek pedig bevonták a jogosítványát, vagy eltiltották a vezetéstől, és ennek ellenére volán mögé ül, akár 3 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat. Véleményünket a törvényjavaslatról az alábbi beszélgetésben hallgathatod meg:

 

AszuCar Autósiskola · Rádiós beszélgetés_Változik a motoros jogosítvány megszerzése, szigorítják a szabálytalan autósokat